2018. október 27., szombat

Ha Toszkánába készülsz, ezért itt tuti hálás leszel

Utazni klassz, különösen, ha Toszkána az úti cél! - már a készülődés is kaland, nem igaz?! :) Viszont ahhoz, hogy tényleg jól alakuljanak a dolgok, kényelmesen, felhőtlenül teljen az út, sz'tem fontos az otthonos/tiszta/komfortos/tágas/inspiráló (nem feltétlen ebben a sorrendben :) - szóval, a jó szállás.

Tavaly ősszel annyira jól sikerült az őszi édeskettes túránk ezen a csodás vidéken - bővebben ITT -, hogy most újra errefelé indultunk, és olyan szerencse ért, hogy megtaláltam a környék egyik legklasszabb helyét, ahová csak utazni érdemes. Bájos, vidéki, tágas, otthonos, vadregényes, és remek helyen fekszik... - de mutatom inkább:

ALL'OMBRA DEL TIGLIO - A VENDÉGHÁZ

NAGYHÁZ - CSALÁDI HASZNÁLATBAN

BEJÁRAT - JOBBRA A VENDÉGHÁZZAL, MÖGÖTTE A NAGYHÁZZAL

A terv az volt, hogy autóval fogjuk bebarangolni a Firenze-Lucca egyenest és környékét, így esett a választás az All'Ombra Del Tiglio - web ITT - farmra, mivel nagyjából középen, Pistoiában található, és a képek alapján ígéretesnek is tűnt. Fontos volt a parkolás, mert bringákat is vittünk, így most fel sem merült a belvárosi szállás lehetősége, és ez a birtok szuper választásnak bizonyult - levett mindkettőnket a lábáról :)

S hogy miért?! - mutatom:

 SZALON HÁTTÉRBEN A BEJÁRATTAL 

A bejárattól jobbra nyílik a szalon-konyha-reggeliző/étkező hármasa, balra egy hálószoba, szembe pedig a lépcső, ami az emeleti szobákba vezet. A házban, és a kertben, teraszokon is sok a régi, szépen felújított bútor, melyek kedvessé, barátságossá hangolják a tereket.

ITT A SZALONBAN LEHET BESZÉLGETNI, KÁRTYÁZNI, ÉS ITT VAN LINDA MINIIRODÁJA IS 

Nehéz eldöntenem amúgy, hogy pontosan miről és milyen sorrendben írjak - Linda, fiatal nyelvész háziasszonyunk kedvességéről és vendégszeretetéről, az egyszerűen és praktikusan, de remek ízléssel és szeretettel berendezett enteriőrökről, vagy a hatalmas, és reggel őzek látogatta csodás kertről... -, mert ez a sok minden itt együtt olyan végtelen harmóniát, derűt áraszt, amit nehéz szavakkal átadni. A képek talán segítenek.

LINDA-IRODA MENŐ KOCKÁS KAROSSZÉKKEL

A szalon, vagy nappali szoba egyben Linda recepciós-villámirodája is, ahol az íróasztal mellett olvasósarok kényelmes kanapéval, fotelek, kártyaasztal várja a ház lakóit. Itt kaptak helyet a környék nevezetességeit, programjait bemutató könyvek, kiadványok is, csillapítandó a felfedezésre vágyó vendégek információéhségét :)

SZALON ÁTLÁTÁSSAL A KONYHÁBA

ÁTJÁRÓ A KONYHÁBA

KONYHA - AZ ELMARADHATATLAN KÁVÉFŐZŐVEL

A konyha jól felszerelt és kényelmes. A hűtőben frissítők és gyümölcsök, a szekrények pedig finom, itt termett és feldolgozott dzsemeket, olivaolajat és borokat rejtenek.

A SZEKRÉNYEKBEN SAJÁT TERMELÉSŰ OLIVAOLAJ, DZSEM ÉS BOR
KONYHAAJTÓ A TERASZRA

ÁTJÁRÓ A REGGELIZŐBE

A konyhához még egy szó: úgy a kávé, mint a reggelire tálalt házi dzsemek mennyeiek - kihagyni lehet, de nem érdemes :)

REGGELIZŐ - KERÁMIA ÁRNYÉKOLÓVAL AZ ABLAK ELŐTT

REGGELIZŐ

KILÁTÁS A KERTBE

Az októberi korai, csípős időben jól esett itt bent enni, de a meleg nyári reggeleken jellemzően kint, a teraszon vár a colazione :)

A VENDÉGHÁZ TERASZA

„Az igazság gyümölcse békességben vettetik el azoknak, 
akik békességet teremtenek.”
Jakab 3:18 

TERASZ - HÁTTÉRBEN A NAGYHÁZZAL

A vendégház terszán túl van még néhány meghitt, kávézásra, hencsergésre csábító pihenő kertszerte:

TERASZ A NAGYHÁZ OLDALÁBAN

TERASZ A NAGYHÁZ HÁTA MÖGÖTT

ÉS MÉG EGY TERASZ :)

A kertnek nagy áldás, hogy a telek végében patak csörgedez, melynek vize aktív szerepet kap a locsolásban és a medence fenntartásában.

DÍSZFÁK, OLAJFA LIGET, SZŐLŐ ÉS GYÜMÖLCSÖS A KERTBEN

Végül egy kép a szobánkról is - érdemes bekukkantani:

KÜLÖN ÖRÖM (IGAZ, CSAK NEKEM), HOGY A KLÍMA FŰT IS! -
 ESTÉNKÉNT JÓL ESETT EGY KIS MELEG :)


A farm  amúgy a múlt században került Linda nagyszüleinek birtokába, akik aktívan gazdálkodtak, a szőlő- és olivatermesztés mellett állatokkal is foglalkoztak. Később Linda nagynénje élte fiatal, boldog éveit itt korán elvesztett férjével. Aztán, miután a család jobbára másutt töltötte ideje jórészét, és felmerült az eladás gondolata is, a kötődés, családi emlékek erősebbnek bizonyultak - Linda a bátyja támogatásával 4szobás vendégházként nyitotta meg a birtok kapuit, s végtelen kedvességgel, vendégszeretettel, figyelmességgel fogadja látogatóit.

Szóval, aki olyan szállást keres Firenzétől és a tengertől sem messze, ahol csodás vidéki környezetben gondtalanul élvezheti a legendás 'dolce far niente'-t és mediterrán vendégszeretetet - semmivel sem drágábban, mint egy jóközepes hazai szállodában, keresse bártan Lindát és az ő mesés vendégházát! Felejthetetlen és inspiráló lesz, garantálom! - mi tuti visszatérünk :)

És hogy mennyire inspiráló?! Épp csak hazaértünk, kicsomagoltam, s már neki is ugrottunk egy régóta tervezett giga projektnek: bővítjük, átépítjük a könytárfalat - lesz ca. plusz 10fm polc, s végre (talán?!) elférünk majd! A munka már javában zajlik, részletek folyamatosan a FB oldalon, s hamarosan itt is.

÷

Ha kíváncsi vagy a továbbiakra, maradj vonalban! - add meg az e-mail címed itt jobb oldalt a lap tetején, s küldjük a friss híreket! 

VAGY

csatlakozz a blog Facebook oldalához itt! -
ahol minden nap új infókkal, és örömmel várunk :)

÷

Megjegyzés: az bejegyzés szubjektív, általam megosztásra érdemesnek tartott tartalomról szól, sem anyagi, sem egyéb más érdek nem fűződik megjelenéséhez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...