2020. szeptember 9., szerda

NYÁRI-HÁZ » így kezdődött

Nagy munkába fogtunk tavasszal, ami még bőven tart, viszont mostanra egész klassz részeredményeink vannak - ezt osztanám meg Veletek a következőkben. Tűnődöm már egy ideje, hogy mivel, hogyan is kezdjem, mit meséljek először, mert rengeteg a történés, de nekifogok, aztán majd alakul :)

Hogy pontosan mikor épült a ház, nyomozás alatt, viszont az 1873-as kataszteri térképen már megtaláljuk "A fekete kutyához" elnevezéssel, s az 1865-ben publikált "Pest-Buda környékének magasságméreti viszonyai" jelentésben is szerepel "Müller nyári laka „a fekete kutyához" az úton" néven.

A HÁZ ASSZONYA, NAGYS. BOCK OTTÓNÉ A KERTBEN,
VALAMIKOR A BOLDOG BÉKEIDŐKBEN

Azt is tudjuk, hogy Müllerék után, a századforduló elején a Bock család birtokolta a házat a hatalmas kerttel, melyet jellemzően nyaranta használtak. A háborút - csodával határos módon - szinte bántatlanul vészelte át az épület, melynek egykori fénye ugyan jócskán megkopott, de azzal a időtlen nyugalommal és kellemmel, ami az ilyen éltes, sokat látott dolgok sajátja, ma is pillanat alatt ejti rabul a gyanútlan - és erre fogékony! :) - látogató szívét.

Szóval, ismét egy ilyen öreg, kalandokkal és kihívásokkal teli házzal akadtunk össze, mellyel több nagy lélegzetvételű, komolyabb előkészítést igénylő változtatás van tervben. De addig is, míg azok végleges formát öltenek, nekiláttunk kalákában, minimális büdzsével kicsit kipofozni, hogy használni lehessen - mondjuk nyári-házként.

Feladatban nem volt hiány, innét indultunk:

Konyha anno



Rengeteg testes bútor, sötét tónusok, minden szegletben valami... Aztán kipakolva kicsit már többet mutatott:


„akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, 
szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, 
járnak, és nem fáradnak el”
Ézsaiás 40:31



Felgyűrtük hát az ingujjakat, és nekiugrottunk, de előtte még megszabadultunk a nagybeteg cserépkályhától, ami így csak a helyet foglalta.

A renoválás során a kályha bontása volt az egyetlen, amit szakemberre bíztunk, s ahogy eddig sem, soha, ezúttal sem csalódtunk. Ez a kép közvetlen a bontás után, különösebb takarítás nélkül készült, és koromnak, pornak szinte nyoma sincs - hála, és köszönet érte, ezúton is🙏🏻

A kályha tehát ment, mi pedig munkához láttunk💪🏻🛠
Legközelebb innét folytatom - glettelünk, csiszoltunk, festünk falat, csempét, parkettát... a'sszem talán helyiségenként, de ha van jobb, más ötlet, írj! - örömmel veszem :) és idáig tuti eljutunk:

Eddig is sokat, sőt annál is többet dolgoztunk, dolgozunk itt, de van benne valami megfoghatatlanul, elmondhatatlanul vonzó, marasztaló, valami szeretetreméltó - szóval, megéri, nagyon💕 

÷

Ha tetszett a bejegyzés, és kíváncsi vagy a folytatásra, tarts velünk! -
add meg az e-mail címed itt jobb oldalt a lap tetején, s küldjük a friss híreket!

VAGY

örömmel várunk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...