2017. június 15., csütörtök

Konyha a tetőtérben - 2. rész


Ahogy írtam legutóbb, nem volt éppen szokványos, kézenfekvő megoldás a konyhát felköltöztetni a tetőtérbe, de figyelembe véve az igényeket és lehetőségeket, akkor így döntöttünk, és nagyon-nagyon bejött :)

Klassz, hogy tágas, nagyvonalú térben vagyunk, hogy van hely mindkettőnk számára - a férjem is főz, és méghozzá remekül! -, sőt, a gyerekek is bekapcsolódhatnak, szóval élvezzük az itt töltött idő minden percét!

"Istennek pedig van hatalma arra,
hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, 
hogy mindenütt mindenkor
minden szükségessel rendelkezzetek, és 
bőségben éljetek minden jó cselekedetre”
2. Korintus 9:8

De mutatom milyen is ez az itt:





Fehér bútort választottunk fa munkalappal, gyakorlatilag a tervek szerinti elrendezésben. A hátfalra fehér metro-csempe került, a padlón pedig maradt a meglévő tölgyparketta csiszolva, lakkozva.

És picit bővebben, hogy mire is elég ez az elrendezés:
A szélső toronyelemben kapott helyet a sütő, és ide kerültek fentre a ritkábban használt tálak, kancsók, tálalók, míg lent a fiókokban bögrék, reszelők, főző- és merőkanalak, szóval mindenféle konyhai csodafegyver lakik. Ez az elem egyben elválasztó, térhatároló is - picit szeparálja, lezárja a konyhát az étkező felől. A torony melletti felső-szekrény a poharak, kávéscsészék és alátétek otthona, alatta a látszó fiókban az eccájg, még alatta pedig a tányérok és tálak sorakoznak az ajtók mögötti rejtett fiókokban. A felső nyitott polc épp annyi 'porfogót' enged előhagyni, ami még (nekem) komfortos, kezelhető. Oda vagyok amúgy a nyitott polcos elrendezésekért, nagyon tetszik, de szigorúan MÁSNÁL :) - nem szeretném pár naponta lerámolni, suvickolni...


Tovább itt nálunk:
A sarokelem őrzi - egy praktikusan kifordítható tartón - a serpenyőket, fazekakat, lábasokat, mellette - már az L másik szárán - a konyharuhák szekrénye nyit szintén ajtóval, ami mögött fiókok lapulnak. A főzőlap alatt a mindenféle konyhagépet, és szalvétákat, fóliákat, sütőpapírokat rejtő nagyfiók remekül bevált, bár tudom, hogy van egy "konyhagépet kizárólag polcos szekrénybe" szabály. Az enyéim nem tudják ezt, így klasszul elférnek itt :)


A mosogató szomszédja egy beépített mosogatógép - Istenem! a XX. sz. egyik legcsodásabb találmánya! -, alatta a fiókba a szelektív szemetesek kerültek. A falra a korábbi konyhában már bevált fali tárolórendszert választottam, így a fontosabb konyhai eszközök mindig kéznél vannak, és az icipici fűszerkertemnek (kert - hm... :) igen, enyhe túlzás) is találtam helyet.



Hát, nagyjából ezt tudja ez a konyha. Kényelmesen, jól elférünk benne, igaz, az alkalmi, ünnepi porcelánok, étkészletek, kristálypoharak és abroszok részére egy méretes tálaló még hadrendben áll - és így perfekt!

Itt pedig még pár kedvenc - nem volt könnyű kiválogatnom :)


Most itt tartunk, de ez MÉG nem a végleges... (igen, tud róla a férjem, és támogatja :D)
Szóval, vannak további tervek - egyik közeli pl. a kávésarok, amiről a Face-en beszélgettünk -, ha kész, mutatom majd!

Addig is az igazán jó konyha 3 legfontosabb feltétele - szerintem:
1) legyen kitalálva, megtervezve - Rád, a Te családodra szabva
2) legyen mindennek (edények, eszközök, tányérok, alapanyagok, tisztítószerek, etc.) helye már a tervezéskor
3) készüljön jó minőségű, tartós, ha mód van rá, felújítható anyagokból

Kihagytam valamit? Szerinted mi kell a jó konyhához? - örömmel veszem a válaszod!


Ha tetszett a bejegyzés, és szívesen olvasnál hasonlóakat,

2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Honnan valók a konyhabútorok?
    Köszi a választ,
    Gábor

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Gábor, az IKEA-ból, METOD vázak BODBYN ajtókkal.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...