2017. október 12., csütörtök

Natúr koszorúk Mindenszentekre

Megindító, édesbús ünnep a Mindenszentek, különösen ahogy megérkezik a dér, köd, csípős szél. Állig begombolkozva, fagyos kézzel szorongatva a koszorúkat, csokrokat a sírok mellett még jobban, erősebben hiányozik aki nincs már velünk. Siratjuk őt, talán magunkat is, közelebb kerül az elmúlás... Nehéz, de szép, szeretetteljes időszak.

Természetes koszorúk Mindenszentekre - leírással I Manzard9

„Vigasztaljátok tehát egymást, 
és építse egyik a másikat…” 
1Thesszalonika 5:11

Nálunk évek óta anyukám készítette a sírcsokrokat, koszorúkat a szeretteinknek, aztán tavaly bekapcsolódtam - részletek róla itt -, és idén is közösen készülődünk.

Változás, mely mindkettőnkben egyidőben, egyszerre folgamazódott meg, hogy egyszerűbb, természetesebb legyen a megjelenés. Nem, nincs a tavalyiakkal sem semmi baj, csak visszafogottabb, neutrálisabb színekben, formákban gondolkodunk - változunk.

Természetes koszorúk Mindenszentekre - leírással I Manzard9

Így moha koszorúalapokkal, örökzöldekkel és termésekkel, szóval (a ragasztópisztoly betétjét leszámítva) természetes alapanyagokkal dolgoztunk. Idén a széles masnikat felváltotta a spárga, sodrott kötél és készült néhány természetes bojt is díszítésnek.

DIY csipkebogyó bojt - leírással I Manzard9

Csipkebogyó bojt: a csipkebogyó alsó kb. egynegyedét levágva kikaparásztuk a magokat, majd a felső szárnál lévő végéből is kicsit lecsippentettünk, hogy az akasztószárakat itt tudjuk átvezetni. Közben vékony spárgából - két ujj köré csavart - pici bojtot kötöttünk, amire a csipkefedőt, mint a gyöngykupakot ráhúztuk. Ragasztópisztollyal a biztosabb tartás érdekében a csipkekalap alatt egy pöttyel fixáltuk - és ennyi, kész is a kis csipke-bojt.

DIY fenyőtüske bojt - leírással I Manzard9

Fenyőtű bojt: egy kis csokor fenyőtűt vékony spárgával megkötözünk, majd a tetejére termés-kupakot ragasztunk - és kész! :)

DIY csipkebogyó és fenyőtüske bojt - leírással I Manzard9

Az a klassz ezekben a bojtokban, hogy bár elkészíteni kb. 3perc, és ca. 10Ft darabja - nagyon mutatósak, felturbóznak bármilyen egyszerű kis csomagot, asztaldísz vagy épp amit turbózni kell :)

DIY koszorú mindenszentekre csipkebogyó bojttal - leírással I Manzard9

A moha alapokra a terméseket, zöldeket dróttal, és ragasztópisztollyal rögzítettük - részletesen itt írtam róla -, és végül ilyen koszorúink születtek:

DIY koszorú mindenszentekre - leírással I Manzard9

DIY koszorú mindenszentekre - leírással I Manzard9

DIY koszorú mindenszentekre - leírással I Manzard9

DIY koszorú mindenszentekre - leírással I Manzard9

DIY koszorú mindenszentekre - leírással I Manzard9

DIY koszorú mindenszentekre - leírással I Manzard9

Az a helyzet, hogy elégedettek vagyunk, tetszik, amit összehoztunk :) De nagy örömmel látnánk további szép, inspiráló munkákat. Ha Te, Ti is készítettetek, és van kedved megmutatni, örömmel vesszük! - akár itt kommentben, e-mailen, vagy a Faebookon keresztül! Ne hezitálj! - csak küldd!

÷

Ha tetszett az írás, és érdekel a folytatás,
minden nap új infókkal, és örömmel várlak :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...