2017. szeptember 7., csütörtök

Manzárd fürdő - 2. rész


Ott maradt félben a fürdősztori, hogy kialakult a helyiség elrendezése, találtam csodás mosdószekrényt, és ráakadtam a megfelelő burkolatokra is - 15x15-ös fényes fehér csempe a falra, 30x30-as selyemfényű szürkés lap a padlóra:


Igen, jogos! - nem a legvagányabb lapok, viszont úgy voltam vele, hogy promptra hazavihetőek, világosak, az áruk verhetetlen, és egy kis kurázsival velük is  lehet klassz műsort csinálni ;)


Az elrendezés a fentiek szerint alakult, s azt találtam ki, hogy a fehér csempét két futó sor között diagonálba rakjuk, a padlólapot pedig - miután félbevágtuk! - a fürdőben halszálkában, a sloziban (mivel a formája nagyon amorf) futóban. Hát, nem mondom, hogy a mester repesett, sőt, volt morgás rendesen :) - de a vége happy end, szerinte is megérte :)

 Óvatos duhaj lévén - égettem már meg magam, elképesztő sztorik vannak... - minden falról, és a padlóról is kapott mesterünk rajzokat:




A fenti két kép az összetettebb - hosszanti - falak burkolatát mutatja. A többit - mivel nem ilyen látványos - nem teszem ide, ha nem érthető nélkülük - írj, segítek!


És mielőtt nekifogtunk, a biztonság kedvéért ki is raktuk a padló mintáját:


Na, hát így mindenféle óvintézkedéssel felvértezve indult a burkolás, de csak miután megépült a fürdő :) Mutatom néhány képen, hogy mi is történt:

A RÉGI FÜRDŐT KIBONTOTTUK

RÉGI FÜRDŐAJTÓ BEFALAZVA I A TUSOLÓ ÉS A WC-T ELVÁLASZÓ FAL YTONG
 GIPSZKATONBÓL ÉPÜLT A FÜRDŐ ÉS MOSÓKONYHA NAPPALITÉRREL HATÁROS FALA

BURKOLÁS

„De a türelemmel való kitartásban
jussatok el egészen a tökéletes tettekig!
Így lesztek tökéletesek és teljesek,
akikben nincs semmi hiányosság.“
Jakab 1:4

És végül ilyen lett:











Természetes fény hiányában sajnos kicsit sötétek a képek, de nem akartam tovább húzni már ezt az anyagot. Ha meg tudjuk klasszul világítani, hozok majd még képeket! 

Ami szerintem érdekes, hasznos lehet bárki számára ebből a felújításból, az az, hogy a burkolás nm ára jószerivel független attól, hogy milyen mintába kerül a falra, padlóra a csempe. Jellemzően 10-max. 15%-kal drágább, ha nem hálóban - háló:3-3.500,-/nm -, így sz'tem érdemes kicsit agyalni, játszani a lapokkal, sokszor sokat lehet rajta nyerni.

Ami praktikus - korábban is, és most is bejött:
- kád és tusoló külön - a téli-nyári szezonban klassz, hogy van ilyen is, olyan is
- két külön mosdó - reggelente mindenkinek van helye, ideje készülődni
- padka, lerakó a kád végében - piperéknek, fürdőszereknek
- törölközőszárító radiátor - kicsi helyet foglal, és télen megszárítja a törcsiket
- a padlót a melegvíz hulladékhője temperálja télen - nagyon fincsi a meleg kőre lépni :)

Ami még nem OK:
- kimaradt a tusolónál annak a kis épített boxnak a kialakítása a falban, amibe a sampont, szappant, piperét állíthatnánk. Azért gond ez, mert így utólag, falra, csempére szerelhető megoldásként jellemzően elképesztő rémségeket kínálnak az üzletek. Ha egy mód van rá, fúrni nem tervezek... amint lesz valami tuti dolog, mutatom :)


Ha tetszett az írás, és érdekel a folytatás,
csatlakozz a blog Facebook oldalához, itt! -
ahol minden nap új infókkal, és örömmel várlak :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...