2018. szeptember 20., csütörtök

a40 - fürdő tervek


Amilyen pikkpakk eldőlt, hogy marad a régi helyén - igaz, majd' dupla mérettel - a fürdő, annál többet variáltunk az elrendezésén. És nem csak a viszonylag 'hosszú-de-keskeny' formája okán. Dönteni kellett - lévén mindösszesen nem egész 6nm a helyiség -, hogy le kell/lehet-e mondani pl.

» a kádról, mint a tisztálkodás - legalább is sokunknak - legcsodásabb műfajáról, és elég-e a tusoló?

» a WC teljes zsilipeléséről - fallal és ajtóval - a nappali tértől, hogy tuti legyen a szag- és hangmentes üzem, vagy tudva, hogy ketten élnek itt, bevállaljuk a fürdőben lévő slozit?

» a teljesen gépmentes (nincs mosó-, sem szárítógép, sem kazán, etc.) fürdőről, vagy kompromisszummal - pl. szekrényben - jöhetnek?

És a funkció mellett persze ott a forma is - milyen legyen? Klasszikus? Vagy inkább a modern felé húzzunk? Minél többet nézeget, álmodozik az ember, annál több az ötlet - ez is kellene, meg még az is milyen klassz lenne... :)

De mutatom, hogy merre felé kalandoztunk:

FORRÁS - KLIKK » 1 / 2 / 3 / 4

Egyrészt stílustól, mérettől függetlenül dobogós a fekete-fehér - padlón, falon, bútoron, gyakorlatilag bármilyen variációban. A pepita padló örök klasszikus, időtlen és elegáns - remek alap, amit szinte bármely stílus, tónus, hangulat felé kanyaríthatunk.

FORRÁS - KLIKK » 1 / 3 / 4

A másik vonal a 'legyen minél világosabb, hisz olyan pici' jegyében formálódott. Így jött képbe a klasszikus fehér csempe mellett egy másik nagy kedvenc, a márvány, sőt, újabban a márványra megszólalásig hasonlító, viszont annak minden negatív (porózus, sérülékeny, könnyen piszkolódó, etc) tulajdonságát mellőző, ám jellemzően gigamega-méretű greslapok. 

Szóval, volt egy rövid idő, amíg kacérkodtunk a márvánnyal - különösen, miután egészen elképesztően klassz áron találtunk nagyon szépeket -, de figyelembe véve a lakás reális adottságait, végül letettünk róla. Majd ha a Nádor utcában gründolunk egy 1. em-i 3 szobásat, akkor visszatérünk rá :)


„Aki műveli földjét, jóllakik kenyérrel”
Példabeszédek 12:11


De vissza a mostani feladathoz: a fentieket tükrében készült több variáció - fürdőkáddal, szeparált WC-vel, káddal és zuhanyzóval, etc. - s végül a következőben maradtunk:


» a fürdő végébe, a kisablak alá kerül egy kényelmes méretű tusoló, kádtöltővel felszerelt zuhanycsapteleppel, hogy a nagyobb mennyiségű vízvétel is megoldható legyen

» a tusoló mellett wc, amellett - a bejárattal szemközt - mosdó, pakolható mosdószekrénnyel

» a mosó-szárító-tároló szekció kerül az ajtó mögötti részre, hogy ezt igény esetén szeparálni lehessen, bár gyanús, hogy mivel innét jön igazán sok, szép fény, ez az igény nem lesz jellemző

» itt is - mint a bejárat mellett - terveztünk tárolóhelyeket az öles falakba vágva, s a fűtőtestet is egy ilyen fülkébe helyezzük

» hangulatában pedig valami hasonlót képzelünk:

KLASSZIKUS FÜRDŐ - forrás: KLIKK!

Na, hát tervekben nincs hiány, sőt a lendület is megvan, és a munka ütemesen halad!!! - olyannyira, hogy hamarosan képek is érkeznek! 

Ha kíváncsi vagy a részletekre, maradj vonalban! - add meg az e-mail címed itt jobb oldalt a lap tetején, s küldjük a friss infókat :)

VAGY

ahol minden nap új infókkal, és örömmel várunk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...