2018. szeptember 13., csütörtök

a40 - berendeztük : alaprajz




Azon vacilláltunk egy ideig, hogy mi legyen/legyen-e/kell-e kandalló, mert az annnyira meghitt, hangulatos, kedélyes... Aztán egyrészt rájöttünk, hogy az már nem is olyan romantikus, amikor a pincéből kell felcígölni nap, mint nap a fát, másrészt a bútorozás is egyre úgy haladt, hogy a kandalló témát végül elengedtük.

Az elrendezés pedig így alakul(t):
nagyjából végleges, de útközben akadhatnak - szoktak! - meglepetések



Arra gondoltam, hogy a fenti rajzok mellett talán érthetőbb az elképzelés, ha a leírás mellett néhány képet is mutatok. Így az alábbi fotókon szereplő dolgok színben, formában, méretben ugyan nem pont olyanok, mint ami megvalósul, viszont - reményeim szerint - adnak némi támpontot. Szóval, ez most itt egy próba - meglátjuk, működik-e?!

És akkor a lakásról, tervekről: 
az ajtón belépve jobbra, süllyesztett fülkét vágunk a kabátoknak, cipőknek, balra pedig - az elbontásra kerülő válaszfal helyére - szintén pakolók kerülnek, amik picit határolják is a teret, nem hagynak akkora betekintést a nappali felé. 

CIPŐK, TÁSKÁK ÉS KABÁTOK A FÜLKÉBEN - forrás: KLIKK!

A bejárattal szemben kapott helyet a konyha. Egy ideig próbálkoztunk a párhuzamos kialakítással - én személy szerint preferálom, mert az egyik legjobb helykihasználást adja -, de a fürdő megközelíthetősége, és a nappali, háló kapcsolat miatt is maradunk inkább a soros megoldásnál. 

EGYSZERŰ, PRAKTIKUS KONYHA A TERV SOK SZEKRÉNNYEL - forrás: KLIKK! 

Legutóbb már említettem, hogy a tervezés egyik fontos irányelve a rend-tarthatóság - hogy van ez szépen magyarul?! Szóval, hogy mindennek, ami NEM szem elé való - edények, háztartási holmik, rucik, iratok... - gondoskodunk zárható/esztétikusan elrendezhető helyről, mert különben kupi van! Ezért terveztük a konyhabútort fent dupla szekrénysorral.

Szintén a pakolhatóság, több tároló szellemében megemeltük a háló padlósíkját ca. 1m-rel. Így az alatta lévő térben - részben a nappali felé kihúzható konténerekben, részben az ágybetétet megemelve a többi térrészben - az időszakosan használt holmiknak lehet helyet találni.

HÁLÓ EMELT PADLÓSZINTEN - forrás: KLIKK!

„ …amit vet az ember, azt fogja aratni is”
Galata 6:7

GÖRGŐS TÁROLÓK AZ ÁGY ALATT - forrás: KLIKK!

Az ágy elhelyezése okozott némi fejfájást: az evidens volt, hogy gardróbra - 2 felnőtt részére - szükség van, méghozzá a háló közelében, és az is, hogy franciaágyra is. Az alkóv nem éppen tágas, viszont bevállalva, hogy az egyik fél tigrisugrással kerül esténként ágyba, elfér - igaz, hogy csisszre, de ELFÉR - egy 2,0x2,4m magas gardróbszekrény a 160-as franciaággyal együtt. Szóval a lefekvés itt nem a legkényelmesebb, legelegánsabb, legflottabb, sőt... de fiataloknál - egyöntetű vélemény alapján - belefér :)

KÁRPITOZOTT FALPANEL AZ ÁGY MELLETT - forrás: KLIKK!

Gondolkodunk rajta, hogy az ágy melletti falat a fentihez hasonló kárpitos megoldással burkoljuk, hogy kicsit kuckósabb, fészkesebb legyen az a sarok.

A fürdő a hálóval átellenbe, a régi fürdő + kamra helyére kerül. A hosszúkás tér végében, az ablak alatt lesz a zuhanyzó, mellette WC, mosdó, s a korábbi kád helyén a mosó-szárítógép. 

FÜRDŐ ELRENDEZÉS - forrás: KLIKK!

A nappali végül a lakás legvilágosabb pontján, az ablakok előtt kapott helyet. Itt egy kényelmes, olvasgatós, tévézős, beszélgetős sarok alakul kanapéval, fotelekkel és egy tv-s, tárolós polc kerül a bejáratot határoló lerakók mögé.  Hogy pontosan milyen lesz, még senki nem tudja, mert rengeteg ötlet áll sorban, és egyelőre folyton változik - talán valami olyasmi, mint a MÉGSEM Barbie-s nappali?! ;)


Nagyjából tehát ez a program, kb. ezzel a tervvel kezdtük a munkát - a bejárat melleti falfülke ötlete igaziból menet közben jött :) - és klasszul haladunk. A továbbiakról, részletekről - szinekről, mintákról, anyagokról folyt. köv. hamarosan!

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen lesz a konyha, hogyan lesz fűtés - mert a gázt közben kiköttettük! -, s hogy hogy halad az építkezés, maradj vonalban! - add meg az e-mail címed itt jobb oldalt a lap tetején, s küldjük a friss infókat :)

VAGY

ahol minden nap új infókkal, és örömmel várunk :)

2 megjegyzés:

  1. Kandalló elvetve, pedig olyan szupi elektromosok is vannak, fa cipelés nélkül, szép keretbe rakva....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, itt viszont inkább másra használjuk a teret, nincs belőle olyan sok :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...